06 - 53 43 58 69 info@jollieongedierte.nl

Wespennest in spouwmuur

De spouwmuur is een van de favoriete nestelplekken van wespen. Lekker beschut, droog en veilig te bereiken via een gaatje in de muur. Helaas voor mensen wat minder fijn, want voor u het weet vliegen die wespen ook uw huis binnen of vervelen ze u wanneer u net heerlijk een drankje aan het nuttigen bent op uw buitenterras.

Jollie Ongediertebestrijding herkent dit probleem en weet u razendsnel te helpen met een oplossing. We verwijderen wespennesten in de spouwmuur op een effectieve manier. Neem contact met ons op voor het oplossen van uw wespenprobleem.

Wespennest spouwmuur herkennen

Hoe weet u of u last heeft van een wespennest in de spouwmuur? Er zijn een aantal factoren die hierop kunnen wijzen. U bent bijvoorbeeld buiten en ziet wespen in en uit kleine gaatjes in de spouwmuur vliegen. Ook kan het zijn dat u uw ramen heeft opengezet en dat er ineens wespen binnen zitten. De oorzaak kan dan ook ergens anders zitten, maar in veel gevallen komen deze wespen uit de spouwmuur zo af en toe binnen eens een kijkje nemen.

Wespennest in muur: hoeveel wespen?

Help, u heeft al meerdere wespen zien vliegen, mogelijk zelfs tientallen beestjes. Daar houdt het echter nog niet op, want een wespenvolk kan vanaf de maand juni uitgroeien tot honderden en zelfs duizenden bewoners. De werksters vliegen het nest uit op zoek naar zoetigheid voor het voeden van de larven. Niet alleen vuilnisbakken trekken ze aan, maar ook uw lekker geurende parfum of dat frisse zomerdrankje dat u nuttigt in de tuin.

Wespennest spouwmuur dichtmaken

Mogelijk is uw eerste reactie om de aanvliegroute van de wespen te blokkeren. Het gat in de spouwmuur dichtmaken om wespen te weren is echter geen goed idee. U lokt de wespen dan namelijk in de val, waardoor ze in paniek raken, agressief worden en er alles aan doen om proberen te ontsnappen. Mogelijk vinden ze vol woede een andere uitgang, eventueel zelfs naar binnen in uw huis. En wist u dat wespen ook kunnen knagen? Ze bijten door kit en purschuim heen en kunnen ook andere materialen in de spouwmuur aantasten, wat ze ook maar kunnen vinden.

Wespennest in spouwmuur laten zitten

Kunt u dan beter de wespen met rust laten en ze in de spouwmuur laten zitten? Ook dat is niet zo’n goed idee. Ze knagen aan isolatiemateriaal om ruimte te maken voor het nest en verhinderen de luchtstroom waardoor er minder tot geen ventilatie is. Hierdoor neemt de kans op schimmels en zwammen toe. Ook de muur zelf kan aangetast worden. Afgezien van dat de wespen dus rondzwermen, wat al erg vervelend is, kunnen ze dus ook nog schade berokkenen aan uw woning

Wespennest verwijderen spouwmuur

Een wespennest in spouwmuur verwijderen is geen klus die u zomaar zelf aanpakt. De locatie maakt het lastig om goed zicht te hebben op het nest. En laat u ‘een steekje vallen’, dan weet u nog steeds niet zeker of de dreiging opgelost is. Dit laat u daarom beter over aan een professional, zodat u zeker weet dat het wespennest inclusief inwoners volledig uit de spouwmuur verdwijnt.

Wespen bestrijden spouwmuur in Gelderland

Woont u in regio Gelderland? Dan kunt u voor professionele wespenbestrijding terecht bij Jollie Ongediertebestrijding. We zijn gevestigd in Bennekom en werken als klein bedrijf binnen een grote regio. Door goede logistieke planning kunnen we een snelle ter plaatsing komen garanderen, zodat u zo snel mogelijk verlost bent van uw wespenplaag in de spouwmuur. Ook wanneer blijkt dat de wespen zich ergens anders in of rond uw woning gevestigd hebben kunt u bij ons terecht.

Wespennest in spouwmuur kosten

Natuurlijk heeft u geen zin om een enorme hoeveelheid geld kwijt te zijn aan het bestrijden van zo’n ongemak. Bij Jollie Ongediertebestrijding houden we de prijzen zo laag mogelijk en proberen we u op basis van de aangeleverde informatie alvast een zo transparant mogelijke prijsopgave te geven. De prijs is inclusief garantie, voor mochten de wespen onverhoopt terugkomen. Dat zal echter zelden het geval zijn.

Wespennest in spouwmuur huurhuis

Heeft u een huurhuis en bent u benieuwd wie in dit geval voor de kosten opdraait, u of de verhuurder? Een huurder is normaal gezien verantwoordelijk voor klein onderhoud, maar een verhuurder is verantwoordelijk bij groot onderhoud en overmacht. Een kwestie waarbij het niet altijd duidelijk is waar het precies onder valt. Vaak is deze specifieke bepaling dan ook opgenomen in uw huurcontract. Probeer samen in ieder geval zo snel mogelijk tot een oplossing te komen en laat de wespen in de spouwmuur zo snel mogelijk verwijderen.

Neem contact op met Jollie Ongediertebestrijding!

Hup, weg met dat wespennest in de spouwmuur, zodat u weer onbezorgd van zoetigheid in de tuin kunt genieten en geen last meer heeft van die geelzwarte vliegers in uw huis. Neem nu blijvend contact met ons op voor meer informatie of het inplannen van een afspraak.

N

V.a. €55,- incl. BTW & extra kosten

N

Incl. Garantie

N

KAD/EVM gecertificeerd

Neem direct contact op voor een bestrijding