06 - 53 43 58 69 info@jollieongedierte.nl

Wespennest in de grond

Bepaalde soorten wespen nestelen zich graag in de grond. Het kan om de minder gevaarlijke graafwespen gaan, die in de volksmond ook wel grondwespen genoemd worden en die niet kunnen steken. Maar ook gewone wespen en zelfs hoornaars kunt u er aantreffen en die delen gevaarlijke steken uit. Niet wenselijk natuurlijk, want voor u het weet trapt u per ongeluk in of zwermen ze vervelend rond in uw tuin. Tijd om actie te ondernemen.

Wespennest in grond herkennen

Wanneer u wespen ziet vliegen of er onverhoopt op bent gaan staan dan wilt u uiteraard weten of u te maken heeft met een wespennest. U kunt immers altijd wel eens een wesp zien vliegen en pas wanneer u een patroon ontdekt dan is de kans groot dat het ook echt om een wespennest gaat. Een wespennest tussen tegels komt geregeld voor, waarbij u een of meerdere wespen een klein gaatje ziet invliegen. Ook wanneer u veel wespen in een bepaald deel van uw tuin aantreft, bijvoorbeeld onder een struik, kan dat duiden op een nest. Deze zijn herkenbaar aan een hoopje zand met daarin een vlieggat. Wespen gebruiken bijvoorbeeld een oud konijnenhol of zelfs hele mollengangen als hun nest.

Wespennest in de grond vernietigen

Misschien lijkt het u verleidelijk om zelf het wespennest te bestrijden. Mogelijk hebt u verhalen gelezen over het wespennest verdelgen door middel van verdrinking in kokend water. In dit geval zult u echter maar een klein deel van de larven en wespen doden. Ook de opening dichtmaken is geen goed idee. Hier worden de wespen alleen maar vijandig van en ze graven zich er in razend tempo weer uit. En vuur -zeker in de zomer- is ook niet optimaal door de kans op brandgevaar in uw hele tuin. Bij het gebruik van benzine hangt er voor u het weet ook nog eens een milieuaanslag aan uw broek.

Wespennest in de grond uitgraven

Zelf het wespennest uitgraven? Doe dat niet, want dan vliegen die soms wel duizenden wespen uit en heeft u helemaal de ‘wespen aan het dansen’. U kunt niet zien hoe het wespennest onder de grond zich verhoudt, hoe groot het nest is en hoeveel wespen zich erin bevinden. Dat maakt zelf verdelgen erg lastig, dan wel niet super gevaarlijk. U laat dit daarom beter aan een ongediertebestrijder over.

Wespennest biologisch laten bestrijden

Wespen zijn nuttige beestjes in de natuur, onder meer omdat ze zorgen voor de bestuiving van planten en de bestrijding van insecten. Ze ruimen bijvoorbeeld de overblijfselen van vliegen en muggen op, waardoor de kans op ziekteverspreiding verkleind wordt. Allemaal leuk en aardig, maar we begrijpen maar al te goed dat u zo’n wespennest liever niet in de buurt heeft. Voor u het weet kunt u niet meer rustig van uw drankje genieten in de tuin of wordt u zelfs gestoken. Met Jollie kiest u voor biologische wespenbestrijding, met oog voor uw veiligheid, zonder dat we de wespen hoeven te doden.

Wespennest grond verwijderen middels biologische opruimmethode

Doordat we bij Jollie Ongediertebestrijding de biologische opruimmethode toepassen, bent u van de wespenplaag af en kunnen de wespen alsnog hun leven leiden. Hoe gaat deze methode in zijn werk? Onze specialisten vangen de wespen zonder daarbij gif te gebruiken. Vervolgens wordt het wespennest inclusief de wespen verplaatst naar een nieuwe bestemming. Een plek waar mensen er geen last van hebben, maar waar de nuttige beestjes hun werk kunnen blijven doen.

Wespennest in grond bestrijden kosten

U staat er vast niet op te wachten om voor het bestrijden van het wespennest in de grond heel veel geld kwijt te zijn, maar zoals u hebt gelezen is het zelf oplossen van het probleem vaak geen effectieve en natuurvriendelijke optie. Bij Jollie Ongediertebestrijding proberen we de kosten zo laag mogelijk te houden. Door ons vooraf al een zo goed mogelijke uitleg te geven van de situatie kunnen we u alvast een richtprijs geven.

In Gelderland wespennest in de grond verwijderen

Jollie Ongediertebestrijding is gevestigd in Bennekom en werkt voornamelijk in de regio Gelderland. Door goede logistieke planning kunnen we altijd snel ter plaatse zijn, of dat nu gaat om een wespennest in de grond of ergens anders in of rond uw woning. In deze provincie hanteren wij geen voorrijkosten. Bovendien krijgt u bij ons altijd garantie indien de wespen onverhoopt meteen terugkomen, al zal dat normaal gezien niet het geval zijn.

Neem contact op met Jollie Ongediertebestrijding

Wilt u van uw wespenplaag af, zonder risico te lopen op wespensteken, maar wel met behoud van natuur? Jollie Ongediertebestrijding is uw hulp aan huis. Zo kunt u weer lekker genieten in uw tuin, of met een veilig gevoel de oprit oplopen. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie of het inplannen van een afspraak.

N

V.a. €55,- incl. BTW & extra kosten

N

Incl. Garantie

N

KAD/EVM gecertificeerd

Neem direct contact op voor een bestrijding