Vliegen bestrijden

Vliegen

Vliegen bestrijden? Frits Jollie Ongediertebestrijding!Vliegen kunnen in grote aantallen behoorlijk hinderlijk zijn. En dat niet alleen; ze zijn ook nog eens onhygiënisch, want ze kunnen ziektekiemen overbrengen. Er zijn een heleboel verschillende vliegen, maar de meest bekende is toch wel de kamervlieg. Iedereen heeft er denk wel eens een in huis. Nou is dat niet zo’n ramp natuurlijk. Maar wat als ze er nou in hele grote aantallen zitten? Dan is het belangrijk om de oorzaak te achterhalen. Waar komen ze vandaan? Het meest waarschijnlijke is dat er ergens rottend organisch materiaal ligt waar deze vliegen uitkomen.

Direct contact opnemen voor bestrijding

Clustervlieg of herfstvlieg

Als het dus de kamervlieg is… want misschien is het wel een clustervlieg of herfstvlieg, die lijken er allebei erg veel op. Dat zijn vliegen die overwinteren, dan is er sprake van nest dat er bij u in huis zit. In dit geval is het verstandig om de hulp van een gediplomeerd bestrijder in te schakelen, zodat er gekeken kan worden naar de wering van deze vliegen en mogelijk een bestrijding uitgevoerd kan worden.

Vliegen Bestrijden

Voor meer info over de weringsmaatregelen die voor u van toepassing kunnen zijn, of voor informatie over de bestrijding, kunt u bellen met Frits Jollie Ongedierte Bestrijding

Andere bekende vliegen…

wij bestrijden ook vliegen zoals de vleesvliegen of bromvliegenVleesvliegen, ook bekend als Bromvliegen. De naam Vleesvliegen hebben ze te danken aan het feit dat ze hun eitjes op dode dieren of vleesresten afzetten.
Uit die eitjes komen de larven, die voeden zich met het vlees en zodra ze genoeg hebben kruipen ze naar een donkere plek en zich verpoppen tot nieuwe vleesvliegen. Meestal als deze vliegen in grote aantallen in een woning voorkomen is er sprake van een dood dier in de woning. Bijvoorbeeld een dode muis of rat tussen het plafond of in de kruipruimte. Hierbij is het noodzaak om dit dode dier weg te halen mits u het kunt vinden.

En als het inderdaad een muis of rat is, is het verstandig om te onderzoeken of er niet nog meer muizen of ratten aanwezig zijn, om te voorkomen dat het nog vaker voorkomt. Het is verstandig om in dit geval even contact op te nemen met een gediplomeerd bestrijder. Klik hier om direct contact te nemen voor bestrijding.
Een totaal andere vlieg is de Latrinevlieg. Deze is minder bekend maar komt toch ook nog wel met regelmaat voor. Met name daar waar vochtproblemen zijn. Meestal is de afvoer kapot die onder het huis loopt. De vliegen komen op het licht af en vinden dan toch een weg naar boven. Met als gevolg dat binnen de kortste keren het hele raam en/of gordijn vol zit met deze insecten.

Om dit tegen te gaan is het belangrijk dat zo snel mogelijk de vermoedelijke lekkage wordt gevonden en gerepareerd. Daarna kan er nog een bestrijding worden uitgevoerd om de latrinevliegen die er nog zitten te bestrijden.

En als laatst de kleinste van de hier genoemde vliegen, namelijk de Fruitvlieg. Dat zijn kleine vliegjes van ongeveer 3 milimeter groot die er plotseling zijn als het een stuk fruit iets te lang in de fruitschaal blijft liggen. Ook als deze vliegjes in grote aantallen voorkomen is het belangrijk de oorzaak te achterhalen. De vliegjes komen af op rottend, vochtig materiaal.

Dus zorg er eerst voor dat dit wordt verwijderd. Daarna is het mogelijk om een fruitvliegenval te plaatsen, deze zijn vrij verkrijgbaar. Deze vallen zijn ideaal, er komt geen vergif aan te pas en ze werken wel tot 30 dagen.

 

Comments are closed