Ratten bestrijden

Ratten

Ratten bestrijden? Frits Jollie Ongediertebestrijding?Er zijn verschillende soorten ratten, maar de rat waar we meestal last van hebben is de bruine rat, ook wel Rioolrat of Scheepsrat genoemd. Ook al heet hij ‘bruine rat’, hij hoeft niet perse bruin te zijn. De kleur zegt niet zoveel.

De Bruine rat is herkenbaar aan zijn staart, die korter is dan het lichaam en hij is wat voller dan de zwarte rat. Dit knaagdier kan voor grote overlast zorgen. Hij knaagt van alles kapot en brengt een nare geur en ziektekiemen met zich mee. Mensen kunnen er ziek van worden als ze door een rat aangevreten of onder geplast voedsel eten.

Soms hebben mensen het niet eens door dat ze ratten onder hun huis hebben, totdat er een dode rat gevonden wordt. Met een vliegenplaag en behoorlijke stankoverlast als gevolg. Als de riolering kapot gaat, of tijdelijk open ligt omdat het bijvoorbeeld gerepareerd wordt, komen er vrij snel ratten uit. Meestal de ratten die jongen willen baren. Ze zijn dan op zoek naar een warme en veilige plek en trekken daarom vaak naar de huizen toe. Ook kan het zijn dat u last heeft van ratten buitenshuis. U vindt bijvoorbeeld gaten ter grootte van een kindervuistje in uw tuin. Of u ziet ze lopen zodra het schemerig wordt.

Ratten bestrijden

De wering en bestrijding van deze ratten is soms eenvoudig, maar soms ook een heel gepuzzel. De wering kunt u zelf doen door aan de buitenkant van uw huis gaten te dichten en begroeiing tegen het huis kort te knippen.

Het bestrijden van deze dieren raden wij u af om zelf te doen, want het is een vak apart en natuurlijk ook om te voorkomen dat andere dieren de dupe worden van uw bestrijding.

Vragen?
Vandaag nog uw ratten bestrijden? Bel voor meer info of om een afspraak te maken met Frits Jollie OngedierteBestrijding!

Klik hier om direct naar het contact formulier te gaan

Comments are closed