06 - 53 43 58 69 info@jollieongedierte.nl

Vliegen bestrijden

Er zijn vele soorten vliegen die flink wat overlast kunnen veroorzaken. En elke soort vlieg heeft vaak zo zijn eigen reden van aanwezigheid. Om een vliegenplaag te verhelpen is het van belang dit vast te stellen. Aan de hand daarvan kunnen we bepalen of en hoe we de vliegenbestrijding uit gaan voeren.

Om u vast op weg te helpen hebben wij hieronder een opsomming gemaakt van enkele vliegen. Met daarbij de oorzaak die veel voorkomt.

De herfstvlieg. Een vlieg die eruit ziet als de normale kamervlieg, maar komt ineens met hele grote getalen. Vaak in de nok van een gebouw of woning. De reden hiervoor is dat ze deze plek hebben uitgekozen voor overwintering.

De fruitvlieg doet zijn naam eer aan. Dek het voedsel af, laat geen etensresten staan, houdt het koffiezetapparaat schoon en gebruik een goed afgesloten prullenbak. Indien dat niet afdoende is kunnen er valletjes geplaatst worden.

Grasvliegen komen in grote getalen ineens aanvliegen. De grasvlieg is klein en kan herkend worden aan de strepen op zijn borststuk. Net als de herfstvlieg zoeken zij een plek om te overwinteren.

De latrinevlieg is een kleine donkere vlieg die zich ontwikkeld in organisch rottend materiaal. Veel voorkomende oorzaak bij woningen is een defecte leiding onder de vloer.

Ook motmuggen komen veel voor. Meestal heeft dit te maken met een defecte riolering. Maar zelfs wanneer deze hersteld is kan de plaag van motmuggen aanhouden.

Staat uw vlieg hier niet bij? Of wenst u meer informatie over vliegen, motmuggen of de bestrijding hiervan? Maak dan een afspraak met Jollie Ongedierte.

 

 

Neem direct contact op voor een bestrijding