Mieren bestrijden

Mieren kunnen vervelend zijn, zeker als ze uw huis binnenkomen. De meeste soorten mieren in dit land brengen geen ernstig gezondheidsrisico met zich mee. Sommige soorten kunnen echter wel steken of bijten en faraomieren kunnen bij het zoeken naar voedsel ziekten verspreiden. Jollie Ongediertebestrijding bestrijdt mieren zowel binnen als buiten, vanaf € 40,- zonder voorrijkosten.
Direct contact opnemen voor bestrijding.

Soorten mieren en de problemen die ze veroorzaken

Er zijn duizenden soorten mieren, maar de meeste problemen in huis worden veroorzaakt door de Wegmier (of Zwarte mier). Maar ook de Faraomier en de Rogersmier kunnen voor problemen zorgen:

Afbeelding Wegmier (Latijn: Lasius niger) | Rentokil Pest Control Nederland

Wegmieren
De werksters zijn 4 tot 5 mm groot, koninginnen tot wel 15 mm groot. Wegmieren leven buiten in nesten in zachte grond of onder straatstenen, maar ze kunnen ook worden aangetroffen in metselwerk of onder boomschors. De werksters zoeken in grote aantallen naar voedsel en worden in het bijzonder aangetrokken door zoetigheden. In huis zijn deze mieren vaak te zien als marcherende kolonnes die feromonensporen naar voedselbronnen volgen.

Afbeelding Faraomier (Latijn: Monomorium pharaonis) | Rentokil Pest Control Nederland

Faraomieren – Deze zijn lichtbruin met een zwarte buik, de werksters zijn 1-2 mm groot, de koninginnen kunnen wel 6 mm groot worden. Faraomieren bouwen hun nest in verwarmde gebouwen, vooral in ziekenhuizen, hotels en flats. Deze mier leeft van rottend organisch materiaal en draagt schadelijke ziektekiemen met zich mee, die bij de voedselbronnen zijn opgepikt.

Afbeelding Roger's mier (Latijn: Hypoponera punctatissima) | Rentokil Pest Control Nederland

Rogersmieren – Deze lijken op Faraomieren en zijn over het algemeen even groot, maar zijn wat roder en hebben geen zwart achterlijf. Ze bouwen vaak nesten binnen, in vochtige ruimtes – bijvoorbeeld achter gebroken tegels of vlak bij afvoerpijpen – en leven van andere insecten. Deze mieren hebben een scherpe angel.

Mieren bestrijden

Mieren worden bestreden met een sterke lokstof. Deze nemen zij mee naar het nest, waardoor de overlast binnen 1 à 2 dagen verdwijnt. Deze sterke lokstof is niet vrij verkrijgbaar. Neem voor advies contact op met met Jollie Ongediertebestrijding.

Comments are closed