Houtworm bestrijden

Houtworm

Wij bestrijden ook houtwormen

 Houtwormkevers zijn 2,5 tot 5 mm lang en donkerbruin van kleur. De larven zijn wit of geelachtig van kleur en c.a. 6 mm lang. De gewone houtwormkever komt zowel in naald- als loofhout voor. Het wijfje legt 20 tot 40 eitjes in het hout en die komen 2 tot 3 weken later uit. Vervolgens eten de larven zo’n 3 jaar lang in het hout. Dan zijn er gaatjes in het hout te zien en ligt er boormeel op de grond. Daarna verpoppen de larven zich en 2 tot 4 weken later vliegen ze uit.

Direct contact opnemen voor de houtworm bestrijding

De grote houtwormkever

Wij bestrijden ook houtwormen

De grote houtwormkever is 4 tot 9 mm lang en donkerbruin met gele spikkels. De larve is wit of geelachtig van kleur en wordt niet langer dan 11 mm. De grote houtworm kever tast met name loofhout aan, maar kan ook voorkomen in naaldhout. Het wijfje legt 40 tot 60 eitjes in het hout die na 2 tot 8 weken uitkomen.

De larven vreten vervolgens zo’n 3 tot 10 jaar lang van het hout, waarna ze zich verpoppen en er 3 weken later als een volwassen kever uitkomen. Die blijven vervolgens ook nog tot het jaar erop in het hout zitten en vliegen er daarna uit.

Direct contact opnemen voor de grote houtwormkever bestrijding

De huis boktor

huisboktor bestrijding

De huis boktor is bruinzwart van kleur met 2 grijze vlekken op de rug en 1 tot 2,5 cm lang. Ook de larve hiervan is wit of geelachtig van kleur en kan wel tot 3 cm lang worden. De boktor tast, in tegenstelling tot de 2 hierboven genoemde insecten, alleen naaldhout aan.

Het wijfje legt ca. 200 eitjes in het hout die na 1 tot 2 weken uitkomen. De larven vreten vervolgens de komende 4 a 5 jaar (soms langer) gangen in het hout. Soms kun je ze horen knagen, met name op warme zomerdagen. Daarna verpoppen ze zich en 2 tot 4 weken later vliegen ze uit. Tegen deze tijd is het hout al behoorlijk aangetast.

Direct contact opnemen voor de huis boktor bestrijding

Bestrijding

Houtworm bestrijden met 10 jaar garantieOm het hout te beschermen tegen deze plaagdieren kunt u het hout verven of lakken. Let hierbij wel op dat er ook geen open spleten meer in het hout mogen voorkomen. Als het hout eenmaal is aangetast heeft verven of lakken geen zin! In dat geval kunt u het best contact opnemen met een ongediertebestrijder om de houtworm te laten bestrijden.
U kunt het hout ook vooraf laten behandelen door bestrijder. Met de nadruk op vooraf, want als het hout eenmaal gelakt of geverfd is, dringt de insecticide niet goed door naar de kern van het hout.
Nadat het hout door ons is behandeld en het 48 uur  heeft kunnen ventileren, kunt u alles met het hout doen wat ook met onbehandeld hout kan. De werkzame stof is dan in het hout getrokken en ongevaarlijk voor ons.

Houtworm bestrijden incl. 10 jaar garantie!

Jollie ongediertebestrijding behandelt meerdere soorten houtwormen! Voor ons is geen klus te groot. Wel werken we bij het behandelen van gehele huizen of grote houten schuren samen met ” Overbeeke Ongediertebestrijding”, om u als klant een snelle en goede service te kunnen bieden.

Na de houtworm bestrijding krijgt u 10 jaar lang garantie op het behandelde hout. De garantie houdt in dat er geen houtworm meer in het behandelde hout zal voorkomen in. U kunt hiervan ook een bewijs ontvangen, zodat u dat bijvoorbeeld bij de verkoop van uw huis kunt overleggen.

Vraag vrijblijvend een offerte aan! Bel voor meer info of om een afspraak te maken met Jollie Ongedierte Bestrijding!

Klik hier om direct contact op te nemen

Comments are closed